Tongerse brandweerkazerne zet haar deuren open

Print
Tongeren - Op zondag 1 september zette de brandweer in Tongeren de poorten van de brandweerkazerne open voor het grote publiek met een massale opkomst. De brandweermannen toonden hun voertuigen en andere materialen en demonstreerden verschillende technieken, zoals het blussen van een frituurketel, een bevrijding op hoogte door het RED-team, blustechnieken bij een woningbrand, Branddetectiehond en bevrijding van slachtoffer uit een voertuig.

Daarnaast waren ook de medische diensten van brandweer Tongeren aanwezig, waar de kinderen konden deelnemen aan een reanimatieoefening voor punten. Diegene met de meeste punten kreeg een PlayStation. Ze mochten ook een hindernissenparcours afleggen en achter het stuur van de voertuigen kruipen.
Er waren verschillende externe diensten uitgenodigd, waaronder het Rode Kruis met promotiemateriaal en een aanwervingspost.
Het grote moment voor het publiek was het uitrukken van de brandweervoertuigen met loeiende sirenes voor een echte interventie richting Waremme.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio