Eden Hazard uitgeroepen tot beste speler van de Europa League 2018/2019

Print
Eden Hazard uitgeroepen tot beste speler van de Europa League 2018/2019

Foto: ISOPIX

De Europese voetbalbond UEFA heeft Eden Hazard uitgeroepen tot de beste speler van de Europa League 2018/2019. De Rode Duivel was met twee goals de grote ster in de finale, die Chelsea met 4-1 won van Arsenal.

De 28-jarige Hazard werd vrijdag tijdens de loting voor de groepsfase van het nieuwe seizoen in de bloemetjes gezet. “Dag iedereen, ik heb net deze trofee mogen ontvangen. Dank aan iedereen die voor mij heeft gestemd. Ik wens alle spelers die dit seizoen de Europa League zullen spelen veel succes. Ciao ciao”, reageerde hij in een korte videoboodschap.

Hazard kreeg de voorkeur op de Fransman Olivier Giroud, met wie hij bij The Blues de eindwinst veroverde, en Luka Jovic. De Serviër bereikte vorig seizoen met Eintracht Frankfurt de halve finales en maakte net als Hazard de overstap naar Real Madrid.

Coaches van de 48 teams die vorig seizoen aan de groepsfase van de Europa League deelnamen, mochten hun stem uitbrengen, net als 55 journalisten.

Hazard volgt op de erelijst de Fransman Antoine Griezmann op.

Donderdag werd de Nederlander Virgil van Dijk uitgeroepen tot beste speler van de voorbije Champions League. De centrale verdediger van eindwinnaar Liverpool haalde het voor usual suspects Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Juventus).