Celebs

Felle strijd om Choupette, de kat van overleden modeontwerper Karl Lagerfeld

Print
Felle strijd om Choupette, de kat van overleden modeontwerper Karl Lagerfeld

Choupette, de kat van de overleden modeontwerper Karl Lagerfeld,is de inzet van een heuse strijd tussen huishoudster Françoise Caçote en vertrouwelinge Ashley Tschudin. Beide dames beweren dat ze recht hebben op de inkomsten van de wereldbekende kat en leven sinds kort op voet van oorlog.

Lagerfeld hield van het leven en van zijn witte kat Choupette. Het dier heeft een eigen Instagramaccount, verscheen op de cover van verschillende magazines en dook meermaals op in de collectie van Lagerfeld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de witte kattin een aardig zakcentje bij elkaar heeft gespaard. En daarbij komt nog eens de erfenis van haar overleden baasje.

Na zijn dood kreeg Caçote een villa en geld toegewezen onder voorwaarde dat zij Choupette adopteerde. Tschudin verdiende dan weer geld door het dier beschikbaar te stellen voor reclamespotjes. Ook beheert ze haar sociale media. Maar nu vindt de voormalige huishoudster van Lagerfeld dat zij ook recht heeft op die inkomsten, die jaarlijks kunnen oplopen tot verschillende miljoenen.

Wie uiteindelijk aan het langste eind zal trekken, is voorlopig niet duidelijk. Maar de strijd om het geld van Choupette en Lagerfeld is volop aan de gang.

Niet te missen