© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Masters van Looise AV komen sterk voor de dag op PK Limburg aflossingen

Op de Limburgse Provinciale Kampioenschappen aflossingen atletiek in Hechtel kwam Looise AV met drie ploegen met masters aan de start. Ze pakten allemaal eremetaal.

Alfons Kerremans

De damesploeg masters stond zeer gemotiveerd aan de start van de 4 x 800 meter voor hun eerste estafettewedstrijd ooit. ADD nam de snelste start, maar startloopster Karolien Bogman kreeg de concurrente van ADD snel in het vizier en had bij de eerste stokwissel al een klein kloofje geslagen. Katleen Boeckx ging er snoeihard tegenaan en diepte de kloof met ADD verder uit. AVT was toen al niet meer in de running voor de zege. Rookie Hilde Schroven (tweede pistewedstrijd ooit) nam de stok over van haar schoonzus en hield de voorsprong op ADD vast. Slotloopster Jelle Verboven kon met bijna een halve ronde voorsprong aan de laatste 800 meter beginnen, maar stond toch voor een zware klus. Zij moest meervoudig Belgisch Kampioene Mieke Gorissen van ADD afhouden. 'Snelle Jelle' had na één ronde wel wat voorsprong ingeboet, maar verzwakte niet en kon na 11’23”63 het goud vieren met de andere Looisedames, onder het goedkeurend oog van trainer Eric Moons.

Op de 4 x 1500 meter moesten de masters heren met startloper Wouter Enkels, met Bart Lathouwers en Steven Mondelaers en met slotloper Yves Exelmans optornen tegen een ongenaakbaar ATLA met Limburgs atletiekicoon Steven Heemskerk. Ze waren wel een tijd in strijd met ADD voor het zilver, maar dienden uiteindelijk vrede te nemen met brons in 20’17”.

Het team van Looise met Thomas Helsen, Jonathan Put (master), Steffan Vanderlinden en Geert Schroven (master) deed in dezelfde race met succes een gooi naar de titel AC (alle categorieën). Thomas bewees dat hij ondanks zijn omscholing tot duatleet nog steeds over zeer snelle benen beschikt en eiste van bij de start de leiding op voor zijn team. Die voorsprong kon door Jonathan en Steffan nog wat verder uitgebouwd worden tot een 100-tal meter, voor Geert - een erg snelle M40 - ruimschoots voldoende om de eindrush van ADD-er Bram Eeckhout met verve te weerstaan.

Een seniorsploeg van Looise (Joris Van Houtven – Niels Van Dyck – Jurgen Seynaeve – Owen Rutten) haalde in het klassement AC nog brons.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer