Nog meer blessurezorgen voor de Rode Duivels: Thorgan Hazard enkele weken out

Print
Nog meer blessurezorgen voor de Rode Duivels: Thorgan Hazard enkele weken out

Foto: AP

Thorgan Hazard is enkele weken out met een ribblessure en mist zo in principe de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen San Marino (6 september) en Schotland (9 september). Nog meer blessurezorgen dus voor bondscoach Roberto Martinez.

LEES OOK. Roberto Martinez moet mogelijk op zoek naar extra verdedigers maar hoopt nog op Eden Hazard bij Rode Duivels

Hazards club Borussia Dortmund maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. De Rode Duivel liep zijn blessure op in de competitiewedstrijd tegen het Keulen van Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete (1-3-zege). Hazard werd toen na 85 minuten vervangen.

In principe mist de 26-jarige winger daardoor ook de EK-kwalificatiewdestrijden tegen San Marino (6 september) en Schotland (9 september). Ook broer Eden Hazard is out met een spierblessure aan de rechterdij, al zou Roberto Martinez overwegen om hem vrijdag toch op te roepen voor het tweeluik. Daarnaast kan Martinez niet rekenen op Vincent Kompany, Dedryck Boyata, en Timothy Castagne. De bondscoach kondigde ook één nieuwe naam in de selectie aan en daarbij lijkt het tussen Björn Engels en Dodi Lukebakio te gaan.

Voor Thorgan Hazard komt de blessure bijzonder ongelegen, want hij wil zich bewijzen bij zijn nieuwe werkgever, die hem deze zomer overnam van Borussia Mönchengladbach. In de competitie en de beker was Hazard gestart met drie basisplaatsen op rij, waarin hij één assist liet noteren. Voordien had hij voor de Supercup tegen Bayern wel verstek moeten laten gaan door een blessure. Ook bij de nationale ploeg is hij sinds eind vorig jaar basisspeler. Op de linkerwingback kreeg hij de voorkeur op Yannick Carrasco.