Internaat De Immert Heppen zegt dankjewel tegen Ikea Hasselt

Print

Heppen

Leopoldsburg - Dankzij de donatie van IKEA Hasselt kunnen er 30 individuele kamers heringericht worden in het Autonoom GO! internaat De Immert in Heppen. Op het internaat verblijven kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Door gelijke kansen te bieden aan ieder kind en elke jongere krijgt iedereen dezelfde kansen, ongeacht de sociale context.

Op de warmste dag van de zomervakantie werden er bedden, bureaus, bureaustoelen, boekenkasten, fauteuils en bedlinnen geleverd. En dat was nog niet alles, het Ikeateam had ook aan de gezelligheid op de kamers gedacht. Zo werden de 30 kamers ook nog voorzien van een wereldbol, een wekker, leeslampje, opbergdoos, pennenhouder, fleecedeken, een sierkussen en plantjes.

Het personeel van internaat De Immert kijkt alvast uit naar de start van het nieuwe schooljaar om de blije en verbaasde gezichten van de jongeren te zien. De heringerichte kamers verhogen het welzijn bij de jongeren die er zullen verblijven.

Internaat De Immert kreeg in 2018 al een keer projectsteun van de organisatie Een Hart voor Limburg. Via deze organisatie kwam beheerder Ilse Gombeer in contact met Gregory Lowette van Ikea Hasselt. Tijdens een rondleiding op het internaat kwamen er al heel wat enthousiaste ideeën ter sprake. Begin juli 2019 kreeg de Ilse dan het goede nieuws dat het internaat een donatie van Ikea Hasselt mocht verwachten.

"Als alle 30 kamers heringericht zijn, nodigen wij de mensen van Ikea uit om een kijkje te komen nemen. Eerst hebben we nog wat montagewerk voor de boeg, maar dat nemen wij er met een grote glimlach bij", zegt beheerder Ilse Gombeer. "Deze donatie geeft ons veel energie en extra motivatie om het internaat, de tweede thuis van heel wat kinderen en jongeren, gezelliger te maken. Wij hopen dan ook dat er internen zijn die ons in september willen assisteren om de montage verder te helpen voltooien. Ook andere vrijwilligers die ons willen helpen zijn van harte welkom", aldus de beheerder.

Zin om te helpen? Neem dan contact op met De Immert via info@immert.be of op weekdagen ook telefonisch 011/34.57.93

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio