Winnaars van fietstocht 'Ken Uw Gemeente' bekend

Print

Foto: Patrick Bosmans

Ham - Voor het 45ste jaar vond de fietstocht 'Ken Uw Gemeente' plaats in Ham, zoals steeds op 15 augustus. Door de onheilspellende weersverwachting vatten slechts 165 fietsers de tocht aan.

De 165 moedige fietsers die toch het risico namen raakten haast bijna allemaal droog binnen. Pas omstreeks 17 uur brak de hemel open. Het was schuilen geblazen in het Kristoffelheem of onder de luifel van de frituur waar iedereen een frietje kon gaan halen. Toch waren de mensen zeer lovend over de prachtige tocht die ze gemaakt hadden.

Onderweg brachten ze een bezoekje aan de koeien van boer Dockx, aan het nieuwe naaiboetiekje Studio Basil op het Heldenplein, kregen ze een uitleg bij de Rammelaars van Natuurpunt, konden ze iets drinken in de kantine van Geneberg en kregen ze een unieke rondleiding in het gebouw van Sint-Vincentius met een professionele uitleg door de vele vrijwilligers die voor hen klaar stonden.

Op hun tocht kregen de fietsers 14 vragen voorgeschoteld en één schiftingsvraag: de 2011 knopen tellen bij Studio Basil. Op de avond zelf werden er al prijzen uitgedeeld via loting en de winnaars van de vragenlijsten werden aan huis verrijkt met Hambons. De uitslag:
1. Geert Johan (wint ook waardebon van Studio Basil)
2. Buekenberghs Chantal
3. Frans Bonny
4. Vandyck Frans
5. Vanlook Alois


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio