© AP

Dove tennisser Duckhee Lee strandt in tweede ronde van toernooi in Winston-Salem: “Ik ben een beetje ontgoocheld”

Het avontuur van de dove Zuid-Koreaanse tennisser Duckhee Lee (ATP 212) op het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem (717.955 dollar) zit erop. Hij verloor in de tweede ronde met 4-6, 6-0 en 6-3 van de Pool Hubert Hurkacz (ATP 41).

De 21-jarige Lee had maandag geschiedenis geschreven door als eerste dove speler een wedstrijd te winnen op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. Hij versloeg toen de Zwitser Henri Laaksonen (ATP 120) in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-1.

“Ik ben een beetje ontgoocheld”, reageerde de Zuid-Koreaan. “Ik heb kansen gekregen maar kon die niet benutten. Maar het is wel een ongelofelijke ervaring geweest.”

Lee kan op het tennisveld nagenoeg niets horen. Voor de instructies van de umpire moet hij beroep doen op handgebaren. Om vragen van de media te beantwoorden, moet de Zuid-Koreaan zich laten bijstaan. Hij kent geen gebarentaal en kan alleen liplezen in het Koreaans.

Sander Gille en Joran Vliegen dubbelen verder

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem (hard/717.955 dollar).

Het Limburgse duo versloeg dinsdag in North Carolina de Nederlanders Robin Haase en Wesley Koolhof met 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 6 minuten.

In de kwartfinales wachten de Brit Luke Bambridge en de Japanner Ben McLachlan.