Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige dood

Print
Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige dood

Op deze plaats gebeurde het ongeval Foto: rdb

Een 17-jarige jongeman is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een patrouillewagen van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene. De tiener was op de vlucht voor een politiecontrole en liep wellicht door het rood toen de politiewagen, op weg naar een overval, hem aanreed.

De feiten speelden zich af rond 23.45 uur. De politie hield een controleactie op de Kunstberg voor het toenemende drugsgebruik daar. Een 17-jarige man zag dat en vluchtte via de Ravensteinstraat de galerij in. Maar toen hij die galerij weer uitkwam aan de Kantersteen werd hij aangereden door de politie. Hij overleefde het niet.

Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige dood
Hier liep de jongeman de galerij in Foto: rdb

“Een van onze teams was onderweg naar een interventie voor dieven aan het werk”, licht Olivier Slosse van de Brusselse politie de zaak toe. “De 17-jarige jongen stak plotseling al lopend de straat over net toen de patrouille er passeerde in code 3 (met sirenes en zwaailichten, nvdr). Zij konden een aanrijding niet meer vermijden. Het team probeerde de tiener nog te reanimeren, net als het MUG-team dat ter plaatse kwam, maar hij overleed ter plaatse.” Volgens onze informatie had het slachtoffer drugs op zak.

De jongeman werd intussen geïdentificeerd en de familie is op de hoogte gebracht. “Wij betreuren dit ongeval ten zeerste en willen ons medeleven ook betuigen aan de familie van het slachtoffer. Ook ons team was bijzonder aangedaan door het ongeval en moest worden bijgestaan door het stressteam.”

Het gerechtelijk labo kwam net als een verkeersdeskundige en de wetsdokter ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Er worden getuigen verhoord en camerabeelden bekeken, aldus het parket. Het politievoertuig is getakeld en zal onderzocht worden.