Achtste editie reuzenkermis Waasmont met tento ‘Woasmond, wei ‘t vruüger woas’

Print
Achtste editie reuzenkermis Waasmont met tento ‘Woasmond, wei ‘t vruüger woas’

Foto: Georges Wemans

Landen - De reuzengilde Pancraas Waasmont en de geschied- en heemkundige kring Pepijn@Landen slaan de handen in elkaar om de kermiscultuur van weleer een duwtje in de rug te geven.

Pancraas Waasmont organiseert een heus eetfestijn. Voor volwassenen en kinderen staan er op het menu mosselen, koninginnenhapje en stoofvlees. Je kan na het middageten de beentjes strekken op het ritme van elegante danswijsjes, samen met dansclub ‘Dans je fit’. Van valavond tot middernacht treden zangvedette Elsy M. en DJ Pascal Vanmolle op. Het jonge volkje wordt verwend met trampolinespringen.

TENTOONSTELLING EN TAALGRENSWANDELING
De gilde werkt samen met de geschied- en heemkundige kring Pepijn@Landen die in het kader van de internationale dag van de fotografie een tentoonstelling op het getouw zet met als titel: ‘Woasmond, wei ‘t vruüger woas’. In het centrum van Landen zullen daarenboven grote herasdoeken worden geplaatst met foto’s die het beeld van de vroegere locatie oproepen. Gezien de geografische ligging van Waasmont aan de taalgrens wordt om 10 uur een gegidste themawandeling (5 km) georganiseerd die start in de oude woonkern aan de tent, een stukje Wallonië in het vizier neemt en de wandelaar het lokale erfgoed laat ontdekken.

Wanneer? 1 september 2019.
Locatie: tent Pastorijstraat 7 Waasmont. Wandeling en tentoonstelling gratis.
Eetgelegenheid: 11.30 tot 14 uur en 18 tot 20 uur.
Dansoptreden: 15 tot 18 uur.
Zangvedette en DJ: 18 tot 20 uur.
Inlichtingen en reservatie: Hennus Antoine 0498/74.10.94
Foto van de organisatoren:Fabienne Descamps, Antoine en Cory Hennus, Christiane Ramaekers, An Sevenants en Georges Wemans

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio