Vincent Van Quickenborne dient klacht in tegen Vlaams Belang na beschuldiging van positieve alcoholcontrole

Print

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne gaat dinsdag een klacht indienen tegen Vlaams Belang. Wegens laster, omdat de lokale afdeling van de partij hem ervan beschuldigde positief te hebben geblazen bij een alcoholcontrole.

Vlaams Belang schreef maandag op social media dat Van Quickenborne na de match KV Kortrijk - Anderlecht van afgelopen zaterdag positief zou hebben geblazen bij een alcoholcontrole. “Omdat Van Quickenborne aan het hoofd staat van de politiezone, mag de politie geen alcohol- en drugstest afnemen van de burgemeester. Een moedige burger hield echter voet bij stuk en eiste dat ook de burgemeester, zoals gewone mensen, een test moet afleggen. Er werd dan maar een ploeg van een andere politiezone opgeroepen om de test af te nemen. Van Quickenborne testte positief op alcohol en/of drugs”, luidde het.

Van Quickenborne deed de beschuldigingen maandag al af als “een complete leugen”. Ondertussen ontkende ook de politiezone Vlas de beschuldiging. Dinsdagmiddag gaat de burgemeester een klacht indienen tegen Vlaams Belang, zo werd bevestigd aan onze redactie.