Honderden bezoekers doorsnuffelen rommelmarkt

Print
Honderden bezoekers doorsnuffelen rommelmarkt

Foto: Jean-Pierre Yzermans

Stokkem

Dilsen-Stokkem - In Stokkem werden de Sen. Ruttenstraat en de Botermarkt vorige week ingepalmd door zo'n tachtig standhouders die de straten voor een dag omtoverden tot een langgerekte toonbank. De rommelmarkt was dan ook weer een succes.

De tijd dat op rommelmarkten uitsluitend spullen besmet met vlooien voor een appel en een ei aangeboden werden - vandaar de naam vlooienmarkt - ligt ver achter ons. Deze overtuiging werd verleden week in Stokkem bevestigd toen tachtig standhouders de Sen. Ruttenstraat en de Botermarkt inpalmden.

De organisatie van de jaarlijkse oude spullenmarkt is in handen van het straatcomité dat eveneens instaat voor de gevelbebloeming en het kerstevenement. Tachtig standhouders boden een ontzaglijke hoeveelheid van afgedankte en niet-gebruikte voorwerpen aan. Schoorvoetend schoven de wandelaars van stand naar stand. Velen uit nieuwsgierigheid of om er gewoon bij te zijn. Anderen waren dan weer op zoek naar dat ene zeldzame object.

Het aanbod op de rommelmarkt is dan ook onbeperkt: afgedankte gebruiksartikelen, zoals een houten nachtstoel met emmer, een vooroorlogs kinderdriewielertje... Het zijn niet uitsluitend afgedankte objecten. Boeken waarvan de verzendingsverpakking nog gaaf is, kleurrijke prentenboeken, kledij en kinderkleedjes worden bij de vleet aangeboden.

Het succes van de Stokkemer rommelmarkt, en dit bevestigen de standhouders, vloeit voort uit de aangename sfeer. De aaneengesloten bebouwing straalt een ideaal decor uit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio