Huis van het Kind brengt grootouders en kleinkinderen samen

Print
Tongeren - Het Huis van het Kind in Tongeren organiseerde op dinsdag 20 augustus samen met dienstencentrum De Piepel een spelvoormiddag voor grootouders en hun kleinkinderen (0-12 jaar). Samen konden ze knutselen, bloemschikken, bewegen tijdens een yogasessie, een gezonde snack klaarmaken en samen op de foto gaan.

Eén jaar na de opening van het Huis van het Kind in Tongeren vinden al heel wat ouders en kinderen hun weg naar deze organisatie. De organisatie focust hierbij op de gezinstoestand van kinderen. De traditionele gezinsvorm is al lang niet meer de enig allesbepalende opvoedingssituatie.

“Onder invloed van talrijke maatschappelijke evoluties worden meer en meer taken opgenomen buiten het gezin. Grootouders nemen hier belangrijke verantwoordelijkheden op”, zegt Schepen van Sociale Jos Schouterden. “Pedagogie en opvoeding is terug een intergenerationeel gegeven geworden. De band tussen grootouders en kleinkinderen wordt opnieuw hechter ingekleurd dan een generatie geleden. Deze intergenerationele aandacht sluit trouwens perfect aan bij de werkopdrachten van het dienstencentrum voor senioren. Zowel voor de Piepel als voor het HvhK ligt hier een braak werkterrein. Beide organisaties kunnen elkaar op dit snijvlak vinden. We zijn ervan overtuigd dat er in de toekomst zeker nog gezamenlijke initiatieven zullen ontwikkeld worden”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio