Vroege uitschakeling in Cincinnati is slecht nieuws voor Elise Mertens

Print
Vroege uitschakeling in Cincinnati is slecht nieuws voor Elise Mertens

Foto: AFP

Elise Mertens (WTA 23) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.944.486 dollar).

In de tweede ronde ging onze 23-jarige landgenote kansloos in twee sets onderuit tegen het Oekraïense zevende reekshoofd Elina Svitolina (WTA 7), begin deze zomer halvefinaliste op Wimbledon: 6-4 en 6-1 na 1 uur en 12 minuten. Vorig jaar was onze landgenote nog kwartfinaliste in Cincinnati en dus verliest ze maandag weerom heel wat WTA-punten.

Voor Mertens en Svitolina was het de vierde confrontatie op het WTA-circuit. Vorig jaar bereikte ze de halve finales van het Australian Open door de 24-jarige Oekraïense met 6-4 en 6-0 te verslaan. In augustus 2018 nam Svitolina weerwraak met een 7-5, 6-3 zege in de kwartfinales in Montréal. In 2017 had ze Mertens ook al van toernooiwinst in Istanboel gehouden (6-2, 6-4).

Met haar vaste partner Aryna Sabalenka ging Mertens in de tweede ronde van het dubbelspel onderuit tegen het Franse duo Alizé Cornet en Kristina Mladenovic: 4-6, 6-2 en 10-6 in de supertiebreak. De wedstrijd duurde 1 uur en 25 minuten.