Neos combineert fietstocht met bezoek aan crematorium

Print
Neos combineert fietstocht met bezoek aan crematorium

Foto: Maurice Deckers

Hechtel-Eksel - Gezien het pas gestarte en al veelvuldig bezochte project “Fietsen door de bomen” gelegen is op het grondgebied van de eigen gemeente, kon Neos niet anders dan dit jaar de fietsers in die richting te sturen.

Donderdag 8 augustus rond 10 uur verzamelden 39 Neos-fietsers aan het buurthuis van de Locht voor een tocht van circa 40 km. Onder begeleiding van wegkapiteins Jan, Lei, Jefke en René en met als koptrekkers Emi en Nicole, die het tempo bepaalden, zette het lang gerekte peloton koers naar de Weijerbrugstraat om vanaf daar het fietsroutenetwerk te volgen tot aan “Fietsen door de bomen”.

Na een rondje op het traject maakten de fietsers tijd voor een groepsfoto aan de ingang. Daarna volgden ze het fietsroutenetwerk richting Lommel en werd nog even een drinkpauze gehouden aan de ingang van het Duits Kerkhof. Om 12 uur werd de groep verwacht in brasserie De Groote Hoef voor een lunch. Daar vervoegden nog 19 leden de groep die de verplaatsing met de auto gemaakt hadden.

Neos tracht elk jaar zijn fietstocht te koppelen aan een bezoek bij één of ander bedrijf. Dit jaar kozen we voor een bezoek aan het in april 2018 door Pontes geopende crematorium Stuifduin, gelegen aan de Norbert Neecklaan, op slechts 5 minuten fietsen van de Groote Hoef. Voor sommigen misschien een eigenaardige keuze, maar sterven en al wat erbij komt kijken hoort nu éénmaal bij het leven. Met een beetje goede wil, kan je dit bezoek best kaderen in het hoofdstuk “Vroegtijdige zorgplanning”, toch erg belangrijk voor senioren.

Gids Charlotte vertelde op een tactvolle en serene wijze over de gang van zaken in een crematorium. Een bedrijfsfilm vervolledigde haar uitleg. Ook een bezoek aan de ovens maakte deel uit van de rondleiding.
Rond 17 uur stapten de 19 Neosleden terug in hun auto en fietsten de andere 39 via een ander deel van het Limburgse fietsroutenetwerk richting de heimat. Sommigen breiden nog een verlengstuk aan de tocht met een bezoek aan ’t Winnershof.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio