Hasseltse kunstkringen exposeren in Lens en Penseel

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - In het Cultuurcentrum opende de tweejaarlijkse tentoonstelling ‘Lens en Penseel’ voor de 16de keer haar deuren voor het publiek. De gratis expositie omvat werk van 56 kunstenaars uit 10 Hasseltse kunstverenigingen .

Ruim 150 bezoekers woonden de vernissage van Lens en Penseel bij. Voorzitter Guido Tournelle huldigde in zijn rede de verdienste van zijn voorgangster Jeannine Theunis en cultuurmedewerkster van de stad Gerda Coninx. Beiden werden onder applaus in de bloemen gezet. De muzikale begeleiding van de vernissage werd door het klarinetensemble Amici verzorgd.
Wie door de galerijen – zowel boven als beneden - wandelt ontdekt schitterend teken-, schilder- en glaswerk, video en fotografie, keramiek en beeldhouwstukken. De meesten zijn nieuwe creaties maar hier en daar bespeurt men ook nog vroegere expositiestukken. De 56 deelnemende kunstenaars hebben duidelijk niet stil gezeten.
Lens en Penseel is gratis en vrij toegankelijk van zaterdag 10 tot en met zondag 25 augustus in het Cultuurcentrum aan de Kunstlaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio