MuziekOnaut organiseert vierde muziekkamp

Print

Koersel

Beringen - Van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus organiseerde vzw De MuziekOnaut al voor de vierde keer een muziek- en kleuterkamp in Koersel.

Zestig kinderen tussen 4 en 12 jaar maakten een week lang op een leuke manier kennis met de verschillende aspecten van muziek. Het kamp werd afgesloten met een spetterend concert waar de kinderen aan familie en vrienden konden tonen wat ze geleerd hadden.
Alle kinderen, met of zonder muzikale voorkennis, namen deel aan verschillende activiteiten en kwamen in contact met de leukste muzikale spelletjes en instrumenten. Zo testten ze een aantal instrumenten, maakten ze een kamplied, drumden ze op emmers, namen ze deel aan zang-, ocarina- en ukeleleworkshops, knutselden ze instrumenten in elkaar en maakten ze vooral veel muziek.
De muzische week werd afgesloten met een spetterend concert waarnaar alle ouders, familie en vrienden kwamen luisteren.
Er komt een vervolg aan de kampen want volgende week, in de week van 12 tot en met 16 augustus gaat het musiceer- en jongerenkamp van start. Voor deelnemers die al muzische ervaring hebben en een kamp specifiek voor jongeren!
Het succes van de muziekkampen werd verdergezet in een alternatieve muziekschool die in september 2017 van start is gegaan met de steun van de stad. De school richt zich op een alternatieve educatie die flexibele opleidingen aanbiedt op maat van iedereen: van beginners tot gevorderden, van kleuters tot senioren. De nadruk ligt op het spelenderwijs muziek leren en plezier maken.
De muziekschool van De MuziekOnaut is geen gesubsidieerde school en is bijgevolg niet gebonden aan schoolse regels: geen verplichte lessen, geen aparte notenleer, geen verplichte examens, geen vaste programma's, geen vaste kalender, … Het pedagogisch project is gericht op het opleiden van muzikanten die met veel 'goesting' muziek kunnen maken, op eender welk niveau of op eender welke manier. Alle info is terug te vinden op de website www.demuziekonaut.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio