Expo op zoek naar E39 en namen van Eisdenaren

Print

Foto: Marie-Jeanne Brabants

Eisden

Maasmechelen - In de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp loopt momenteel een dubbele expo: 'Tweemaal op zoek naar de weg'. Eén expo geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de E39. Er zijn ook meer dan 100 foto’s tentoongesteld, waarbij aan de bezoekers naar de namen van de afgebeelde Eisdenaren wordt gevraagd.

De expo is een initiatief van de Cel Mijnerfgoed in samenwerking o.m. ook de Stichting Erfgoed Eisden. Het geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de toen nog E39 genoemde autosnelweg, tussen Maasmechelen en Lummen. Wordt nader belicht: de aanleg, het aparte verhaal van de opening, de betekenis en de waarde voor het Maasland en de  tradities die onder de noemer 'E39' ontstonden. Zo waren er op sporttornooien E39-prijzen te winnen. De aanleg van een voet- en fietspad naast de autosnelweg, om ook de voetgangers en de fietsers van Maasmechelen naar Stein te loodsen, was al een bijzonderheid in die dagen…

De beide tentoonstellingen vinden plaats in de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp. En dit gedurende de voormiddagen van de zaterdagmarkt in de maanden juli en augustus telkens van 8.30 tot 12 uur.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio