© Shutterstock

Sterrenchef verklapt het geheim van het perfecte BLT-broodje

Een BLT-sandwich lijkt een van de simpelste dingen om klaar te maken, maar dat is volgens de Amerikaanse sterrenchef David Chang niet het geval. De oprichter van de befaamde Momofuku-restaurants maakte een statement op Instagram en geeft tips om altijd de beste versie van het broodje te maken.

vwh

Het recept van een BLT-sandwich spreekt voor zich: je neemt een paar sneden brood, legt er reepjes bacon, lettuce (sla) en tomaat tussen. Maar volgens David Chang is het niet gelijk welke tomaten je hiervoor gebruikt. “Gebruik geen verse, zongerijpte tomaten die nu op hun allerbest zijn, maar kies voor ‘saaie’ tomaten uit de serre”, roept hij op.

Daar heeft hij een goede reden voor: je broodje zal gewoon beter smaken. “Die tomaten zijn minder sappig, beschikken over de juiste aciditeit en passen qua textuur perfect bij ijsbergsla en krokante bacon.” Verder heeft Chang nog een belangrijke opmerking over avocado. De vrucht mag volgens hem nooit deel uitmaken van een BLT-sandwich omdat deze er “simpelweg niet bijhoort.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mening van Chang lokte online controverse uit. Sommige fans zijn het helemaal met hem eens, terwijl andere zongerijpte tomaatjes net wél willen kiezen omdat ze minder vaal zijn qua smaak in vergelijking met tomaten die uit serres komen. Zelfs het Instagramaccount Netflix Food noemt de uitspraak van Chang “gedurfd”. Het is niet de eerste keer dat de chef wenkbrauwen doet fronsen. In 2014 claimde hij in een interview met GQ dat hij goedkoop bier met watersmaakje verkiest boven een pint, rijk aan smaak.

LEES OOK. Zo maak je de iconische sandwich van Ross uit ‘Friends’

Niet te missen