Food

Belgische dadelstroop valt in de prijzen op de ‘Michelinsterren van de voedingsindustrie’

Print
Belgische dadelstroop valt in de prijzen op de ‘Michelinsterren van de voedingsindustrie’

Foto: Shutterstock

Wat begon als een traditioneel familierecept draagt nu het label van één van de meest prestigieuze voedselprijzen ter wereld. De dadel- en balsamicostroop van het Brussels bedrijf BioTamra viel in de smaak bij de jury van de Britse Great Taste Awards, ofwel “de Michelinsterren van de voedingsindustrie”.

Voor de wedstrijd verzamelen meer dan 500 experts jaarlijks in Londen om culinaire creaties van overal te wereld proeven. Slym en Krimo, de broers achter BioTamra, zonden hun balsamicocrème van dadels in. “Een klant spoorde ons aan om mee te doen”, vertellen ze. “We stuurden een fles op en kregen een kleine twee weken later antwoord.”

Drie sterren verdienden de broers, het maximumaantal. Wat de jury precies zo lekker vond aan hun product, weten ze nog niet. “Eind augustus krijgen we een gedetailleerd verslag. Maar dit is al een mooie erkenning. De voorlopige kroon op ons werk.”

 

Niet te missen