Piper Cup Holiday Fly-In

Print

Wezeren

Landen - Bij Model Aero Milord Wezeren was het op zondag 4 augustus de Piper Cup Holiday Fly-In. Verwijzend naar de 'The Holiday' was het zeker een vakantiesfeertje in Wezeren met veel zon en zomerse temperaturen.

De Piper is een vliegtuig dat gebouwd werd tussen 1937 en 1947 en was aanvankelijk bedoeld als lestoestel, maar werd ook al snel een gegeerd toestel voor particulieren. Het toestel had een laag gewicht en was eenvoudig van bouw. Ze werden uitgerust met verschillende landingsgestellen zoals ski’s, vlotters en uiteraard de gewone wielen. In de radiogestuurde modelbouw heeft dit toestel ook zijn plaats gevonden en meerdere piloten hebben deze zeker in hun collectie. Dus op 4 augustus was het dan ook de gelegenheid om ervaringen te delen tussen de aanwezige piloten, maar ook de toeschouwers werden niet vergeten. Zij konden immers deze pronkstukken bewonderen op de grond, maar ook tijdens het voorvliegen door hun trotse eigenaars. De aanwezige toestellen varieerden in spanwijdte van 1,80 m tot 3,00. Op het einde van de namiddag kon dan ook iedereen tevreden naar huis terugkeren.

Uiteraard kunnen geïnteresseerden, die hierbij toch bijkomende info willen hebben ieder weekend bij ons langskomen op het vliegveld van onze club. Noteer ook alvast volgende data in uw agenda: donderdag 15 augustus – groot zweefvliegtuig treffen en zondag 25 augustus – wedstrijd kunstvliegen F3A.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio