Yellow Tigers geven Kenia pandoering en kunnen met opgeheven hoofd olympisch kwalificatietoernooi verlaten

Print
Yellow Tigers geven Kenia pandoering en kunnen met opgeheven hoofd olympisch kwalificatietoernooi verlaten

Foto: BELGA

De Yellow Tigers hebben hun laatste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi vlotjes gewonnen. De Belgische volleybaldames gingen dit weekend zowel tegen Nederland als Italië de boot in, maar tegen Kenia wonnen onze dames zelf met 3-0. In deze laatste partij van hun toernooi stond niets meer op het spel: beide landen konden geen olympisch ticket meer verzilveren.

In de eerste set maakten de Belgische dames hun intenties voor eerherstel zeer duidelijk. De eerste set werd vlot gewonnen met 25-15 en vanaf dat moment keken de Tigers nadien niet meer achterom. In de tweede set werd het 25-14 voor de Belgische vrouwen, de derde en laatste set werd zelfs met een duidelijke 25-7 besloten.

Door de overwinning tegen Kenia eindigen de Tigers als derde in hun groep op het olympisch kwalificatietoernooi. Nederland en Italië strijden nog om groepswinst en het bijhorend olympisch ticket. De Tigers kunnen zo’n ticket ook nog bemachtigen, maar niet op dit toernooi: daarvoor moeten ze wachten tot het continentale kwalificatietoernooi in januari 2020.