Tänak pakt de zege in Rally van Finland, Neuville moet tevreden zijn met zesde plaats

Print
Tänak pakt de zege in Rally van Finland, Neuville moet tevreden zijn met zesde plaats

Foto: REUTERS

De Est Ott Tänak (Toyota Yaris) heeft zondag de Rally van Finland op zijn naam geschreven, dat is de negende WK-manche van het seizoen.

De WK-leider nam zaterdagochtend de leiding over van zijn Finse teamgenoot Jari-Matti Latvala, toen die lek reed, en gaf die leidersplaats vervolgens niet meer uit handen. De Finnen Esapekka Lappi (Citroën) en Latvala moesten in eigen land vrede nemen met de ereplaatsen. Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) werd zesde in Finland.

Tänak boekte zijn tweede zege op rij in Finland, de vierde van het seizoen. In de power stage sprokkelde hij ook nog eens vijf extra punten, waarmee hij zijn leidersplaats in de WK-stand verstevigt. Eerste achtervolgers zijn daar de Fransman Sébastien Ogier (Citroën) en Neuville.

Neuville: “Belangrijke punten”

Neuville was ondanks de zesde plek best tevreden. “We hebben dit weekend alles gegeven. Ik vind het dan ook belangrijk om te focussen op het positieve”, zegt Thierry Neuville. “Voor beide kampioenschappen zijn we erin geslaagd om belangrijke punten te scoren. Ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen. Op deze snelle onverharde klassementsritten heeft onze wagen progressie gemaakt. Dat is bemoedigend. In aanloop van deze wedstrijd hadden we geen al te beste test. Op vrijdag raakte ik maar niet in mijn ritme en dat heeft de rest van de wedstrijd beïnvloed. We blijven erin geloven en kijken uit naar de volgende wedstrijd.”