© Leentje Berden

© Leentje Berden

© Leentje Berden

© Leentje Berden

© Leentje Berden

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Live bier brouwen op Alkense Oogstfeesten

Organisator van de jaarlijkse Alkense Oogstfeesten, vzw Vrienden van het Belgisch trekpaard, verwelkomt ook dit jaar De Winning uit Lummen, een organisatie die jongens met een arbeidsuitdaging helpt in hun zoektocht naar werk. Deze organisatie behelst dezelfde passie en liefde voor het Belgisch trekpaard. Op weide 1 verzorgen zij het Nationaal kampioenschap boomslepen, een PKbierproef, boomstamklimmen, maar vooral het live brouwen van bier zal bij onze mannelijke bezoekers in de smaak vallen.

Leentje Berden

Het bier 5PK zal exclusief gebrouwen worden op de Alkense Oogstfeesten als testfase in de ontwikkeling naar een nieuw streekbier. Een 100 liter brouwsel van hoge gisting met licht bittere toets zal dankzij de toevoeging van haver een vol en rond mondgevoel geven. Als kleine broer van de 7pk zal dit blondje een toegankelijke 5% alcoholvolume bevatten.

Brouwers van dienst op de Alkense Oogstfeesten zijn Joris Mentens en Ward Strauwen van Brauw. Met hun concept is het mogelijk om op verplaatsing professioneel te kunnen brouwen. In het verleden hebben ze op de Alkense Oogstfeesten de proefbrouwsels '8PK' en 'Alleke 2018' geproduceerd. Deze laatste zal je dan ook kunnen proeven samen met een woordje uitleg. De brouwers onthullen graag de geheimen van het bier brouwen.

De hoppige en moutige pk-haverbieren zijn een sociaal initiatief van De Winning in Lummen ten voordele van het werkende trekpaard en haar ambacht. De rustige, trekvaste koudbloeden schenken heel wat zelfvertrouwen aan de medewerkers van De Winning met een arbeidsuitdaging. Zij worden samen ingezet in natuur- en bosbeheer, huifkartochten en eventing. 'PK' staat voor paardenkracht, en net die kracht geeft de Winning met passie door aan de gasten tijdens hun zoektocht naar aangepast werk. De organisator van de Oogstfeesten steunt graag hun initiatief. Stijn Pollaris en Gert Poelmans zijn de kartrekkers van dienst.

Bezoek hen op weide 1 tijdens de Alkense Oogstfeesten van zondag 4 augustus (11-18 uur).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio