© rr

Vermiste Marie (45) na zes dagen levend teruggevonden: ze zat gekneld in haar eigen auto

De 45-jarige Marie Bastide uit Wanze (Luik), vermist sinds 23 juli, is teruggevonden, zo bevestigt het parket van Luik maandagavond. De vrouw zat na een ongeluk maar liefst zes dagen lang gekneld in haar eigen wagen. Zonder eten en drinken en dat tijdens de hittegolf in ons land.

mtm

Marie Bastide, Corine voor de vrienden, verliet vorige dinsdagavond de woning van haar vriend in Awans en werd voor het laatst gezien rond 23.30 uur aan het tankstation in Awans, in haar Fiat Bravo. Omdat ze de dagen erna geen teken van leven meer gaf, werd ze als vermist opgegeven.

Maandagavond rond 18 uur, zes dagen na haar verdwijning, is de 45-jarige vrouw teruggevonden. Het waren mensen die flyers van vermiste personen in de buurt aan het opplakken waren, die haar auto opmerkten in een gracht naast een weg in Saint-Georges-sur-Meuse. Bastide zat er nog in. Gekneld, maar bij bewustzijn. De hulpdiensten werden erbij gehaald en de vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert in kritieke toestand. “Voor mij en mijn kleine broertjes is het al een hele opluchting om te weten dat ze nog leeft”, getuigt haar zoon Hadrien Riga.