© Martin Hilven

© Martin Hilven

thumbnail: null
thumbnail: null

Limburg boven op de Vlaamse beachvolleybalkampioenschappen

Op zaterdag 26 en zondag 27 juli werd het Vlaams beachvolleybalkampioenschap gespeeld op de velden in Maaseik. Beachvolleybalclub Maaseik had de organisatie in handen genomen.

Martin Hilven

Op zaterdag waren de jongens en meisjes van de reeksen U12 en U16 aan de beurt. Op zondag de jeugd van de U14 en U18.Na de hete dagen van de voorgaande dagen was het bang afwachten wat de weergoden voor de organisatie in petto hadden. Uiteindelijk waren de weergoden hen goed gezind. Enkel de podiumceremonie van de dames U16 op zaterdag moest in de stromende regen plaatsvinden.Het belang van dit toernooi was groot. De drie beste ploegen van elke reeks stoten door naar de Belgische finale in Knokke op maandag 12 augustus.Op zaterdag was het podium bij de dames U16 volledig Limburgs: Schildermans-Pas op plaats één; Poels-Linssen op plaats twee en Vos-Dumont op plaats drie. Zij mogen onze gouw vertegenwoordigen in Knokke. Bij de heren U16 was het podium voor Vleeschouwers-Bex; Van kerkhoven-De Hert en Van Laer–Winters.Op zondag ging Limburg weer met verschillende prijzen lopen. Bij de heren U18 was het goud voor het duo Kwaspen-Segers. Bij de U14 waren de gebroeders Neyens het beste in hun reeks.Bij de U18 dames vierde het Vlaams-Brabants duo Demeyer-Van Snick.Bij de U14 dames weeral Limburg boven met het duo Bamps-Bex, dat na een héél spannende laatste set de eindwinst kon binnenhalen. Schepen van Sport Mark Vereecken viel de eer de beurt om de laureaten te huldigen. Na afloop was iedereen bijzonder lovend over de perfecte organisatie.

Op de foto van links naar rechts Jutta Linssen-Zora Poels ; Elise Schildermans-Hannelore Pas; Emma Dumont-Cleo Vos. Een volledig Limburgs podium.

Foto 2: Schepen van sport Mark Vereecken


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio