© Shutterstock

Het is National Lipstickday: drie trends om mee te vieren

Als er één dag is waarop je lippenstift mag laten spreken, dan is het wel op 29 juli. Deze dag is immers uitgeroepen tot National Lipstick Day in de Verenigde Staten, maar ook in ons land krijgt hij meer bekendheid. Geen inspiratie? Wij zetten drie trends op een rij om vandaag (en de rest van de zomer) uit te proberen.

vwh

Een krachtig statement

Je lippen mogen spreken dit seizoen. Of je nu voor een stain of een volle laag lippenstift gaat: tinten als frambozen- en wijnrood zijn helemaal in de mode. De statement lippen komen optimaal tot hun recht als de rest van je make-up ingetogen is.

Zacht met nude

Natuurlijke lippen, maar dan wel met een heel subtiel extraatje. Dat is het beoogde effect met nude lippenstiften. Denk aan een peachy kleureffect om de mond net iets meer uitstraling te geven. Ook populair in de categorie nude: neutraal met een roze ondertoon.

Straal met gloss

Deze zomer maakte gloss een revival. Verschillende merken gingen voor een laagje (lees: soms kleverige) glans als ode aan de naren 90. In rood, roze, paars of zelfs transparant met een beetje glitter: het kan niet voldoende blinken voor een gezond ogende pout.

Meer over beautytrends

Niet te missen