© Richard Shotwell/Invision/AP

Fan van Amerikaanse rapper A$AP Rocky opgepakt die Zweedse ambassade in Washington wou opblazen

Een fan van de Amerikaanse rapper A$AP Rocky is opgepakt omdat ze ermee gedreigd had de Zweedse ambassade in Washington op te blazen. A$AP was eerder deze maand betrokken bij een vechtpartij in Stockholm, en werd in die zaak vorige week aangehouden. Op vraag van collega-rapper Kanye West moeide de Amerikaanse president Donald Trump zich met de zaak. Hij stelde voor de borgsom te betalen en belde met de Zweedse premier Stefan Löfven.

De vrouw wordt, volgens een schriftelijke verklaring van een agent van de Secret Service, beschuldigd van schreeuwen tegen medewerkers van de ambassade, aanklampen van een groep studenten die op bezoek was in de ambassade en beschadigen van eigendommen. Ze werd opgepakt toen ze weigerde het ambassadeterrein te verlaten. Een dag eerder had ze aan de ambassade een fles cola uitgegoten en geroepen dat ze “deze motherfucker gaat opblazen”.

Op sociale media liet de vrouw weten dat “ze het Huis van Zweden had bezoedeld”, en ze vroeg zich daar ook af waarom ze de media niet haalde “voor A$AP”.

Intussen is de vrouw op borg vrij.

In Zweden is de rapper officieel aangeklaagd voor slagen en verwondingen, ondanks de inspanningen van Trump. De president tweette donderdag dat hij “zeer teleurgesteld” was in premier Löfven omdat hij “niet in staat is om te handelen”. Ook vond hij dat Zweden de “Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten in de steek heeft gelaten”.