© Bibliotheek Dilsen-Stokkem

© Bibliotheek Dilsen-Stokkem

thumbnail: null
thumbnail: null

Bibliotheek zoekt computercoaches voor CoderDojo

Vanaf september wil de bibliotheek van Dilsen-Stokkem starten met een CoderDojo. Dit is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen van 7 tot 17 jaar, waarin zij op hun eigen tempo computerspelletjes leren maken, robots leren bouwen en noem maar op. Maar daarvoor zoekt de bib nog enthousiaste vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden op hun digitale ontdekkingstocht.

Bibliotheek Dilsen-Stokkem

Een achtergrond met computers is natuurlijk leuk, maar zeker geen must. Er wordt geen diploma gevraagd en je hoeft trouwens zelf helemaal geen programmeerwonder te zijn. De goesting om kinderen te coachen en de bereidheid zelf ook bij te leren, is veel belangrijker.

"Zelfs als je helemaal niks met computers te maken wilt hebben, kan je ons misschien wel helpen met de praktische ondersteuning", klinkt het in de bib. "Alle helpende handen zijn welkom!"

CoderDojo's vind je over de hele wereld, ook in België. Meer informatie over wat het precies inhoudt vind je op www.coderdojobelgium.be.

De CoderDojo in Dilsen-Stokkem wordt georganiseerd door de bibliotheek en is momenteel volop in opbouw. Heb jij interesse om mee te werken? Laat het zeker weten via bibliotheek@dilsen-stokkem.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio