© ISOPIX

Kind (8) omgekomen onder hogesnelheidstrein na duw, man opgepakt

Een kind van acht jaar oud is vanochtend onder een ICE-trein beland in het station van Frankfurt. Een veertiger zou drie personen hebben willen duwen. Hij is opgepakt.

Iets voor tien kwam in het station op spoor 7 een hogesnelheidstrein aan. Net voor de trein passeerde, zou het kind geduwd zijn op de sporen, melden ooggetuigen aan de Duitse krant Bild. Het kind overleefde de klap niet.

Toeschouwers

De politie, die massaal ter plaatse kwam, pakte snel een veertigjarige, Afrikaanse man op. Hij duwde een moeder (40) en haar kind de sporen op. De vrouw kon zichzelf nog redden door naar een ander spoor te rollen, maar het jongetje kwam onder de trein terecht.

Toen het ongeval gebeurde, stonden tientallen omstanders te kijken. Enkelen achtervolgden de dader, hij kon uiteindelijk nog in het station ingerekend worden. De dader en de slachtoffers zouden elkaar niet kennen. Andere getuigen zagen de feiten voor hun ogen gebeuren, velen onder hen moesten medische hulp krijgen. De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Heel opvallend: nog geen tien dagen geleden, op 20 juli, gebeurde in een ander station in het Duitse Voerde een gelijkaardig incident. Daar duwde een 28-jarige man een 34-jarige vrouw op de sporen. De vrouw stierf, de dader werd opgepakt. Sindsdien weigert hij te spreken.

Iets voor tien kwam in het station op spoor 7 een hogesnelheidstrein aan. Net voor de trein passeerde, zou het kind geduwd zijn op de sporen, melden ooggetuigen aan de Duitse krant Bild. Of het kind het ongeval overleefde, is nog niet duidelijk.

De politie, die massaal ter plaatse kwam, pakte snel een man op. Maar wat hij ermee te maken heeft, is niet bekend.