© Reuters

Meghan Markle eventjes hoofdredacteur bij Vogue, maar daarom staat ze niet op de cover

Meghan Markle is momenteel aan de slag als hoofdredacteur bij de Britse Vogue. Het belangrijke septembernummer wordt er eentje van haar hand en daarna geeft ze de fakkel weer door aan Edward Enninful. Die maakte alvast bekend dat de hertogin niet op de cover zal staan.

flb

Het nieuws dat Meghan Markle bij de Britse Vogue aan de slag zou gaan, circuleerde al in juni. Terwijl het toen nog om geruchten ging, werd dat nieuws nu voor het eerst ook officieel bevestigd. Het septembernummer, waar ze blijkbaar al maanden mee bezig is, zal dit keer volledig in het teken staan van ‘Forces for Change’ en vijftien vrouwen naar voren schuiven die de wereld helpen veranderen.

“De laatste zeven maanden zijn belonend geweest. Het was leuk om met Edward Enninful samen te werken aan het meest gelezen modenummer en voor een keertje de aandacht te vestigen op waarden, goede doelen en mensen die een impact hebben op de wereld”, zegt Meghan in een statement.

Te opschepperig

Op de cover prijkt niet Meghan zelf, maar wel de vijftien vrouwen die ze selecteerde. Volgens Enninful wees de hertogin zelf het voorstel af om op het voorblad te staan. “Al van in het begin discussieerden we erover of ze al dan niet op de cover terecht zou komen. Uiteindelijk vond ze dat toch te opschepperig en wou ze liever focussen op die vrouwen die ze zo bewondert”, zegt Enninful.

Geen Meghan dus, wel klimaatactiviste Greta Thunberg, actrices Laverne Cox, Francesca Hayward, Yara Shahidi, Jane Fonda, Salma Hayek en Gemma Chan, modellen Adwoa Aboah, Adut Akech en Christy Turlington, premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern, schrijfsters Sinead Burke en Chimamanda Ngozi Adichie en activiste/actrice Jameela Jamil. Een vakje is een ‘spiegel’, om de lezeressen aan te moedigen om zelf verandering te brengen waar mogelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Brits koningshuis

Niet te missen