Chirojongens Opglabbeek op kamp in Sint-Niklaas

Print
Chirojongens Opglabbeek op kamp in Sint-Niklaas

Foto: Jakke Neyens

Opglabbeek

Opglabbeek - De Chirojongens van Opglabbeek hebben hun spetterend jaar, met onder andere een heerlijke brunch en een fantastische Chirofuif, afgesloten met een fenomenaal bivak. Met een 100-tal leden en leiding zakten ze af naar Sint-Niklaas om daar nieuwe avonturen te beleven.

Twee van de drie jongste groepen vertrokken op 11 juli met de auto. De drie oudste groepen gingen ofwel via een combinatie van te voet, de bus en de trein ofwel met de fiets naar daar. De allerjongsten gingen niet de volle tien dagen mee, maar kwamen pas op de derde dag aan. Zo waren ze maar een weekje van huis.

Zoals elk jaar vlogen de dagen weer voorbij en voor ze het wisten vertrokken de drie oudste groepen op twee- of driedaagse waar ze speciale activiteiten deden met het geld dat ze door het jaar hadden ingezameld door middel van een fameuze Aspifuif, een paaseieren- en wafelverkoop, zwerfvuil langs de straten rapen in samenwerking met straat.net enzovoort. De activiteiten die ze deden gingen van airsoften in Antwerpen tot een uitstap naar Bobbejaanland tot een bezoek naar de grootstad Londen.

Terwijl de oudste groepen bezig waren met hun activiteiten, waren de jongste groepen op daguitstap naar de binnenspeeltuin Pretland. Eens iedereen terug samen was op de bivakplaats, werd er ’s avonds een bezinningsmoment gehouden om even tot rust te komen. De leden mochten in groepjes rondgaan bij verschillende standjes. Hier las de leiding tekstjes over het jaarthema “Cava?” voor. Er werd dan ook wat extra uitleg gegeven over de betekenis achter elk tekstje. Zo werd het voor iedereen duidelijk dat het oké is om op een Chiro zondag eens te vragen hoe het met iemand gaat.

Naar het einde van het bivak werd er nog een groepsdag georganiseerd waarbij iedereen samen ging zwemmen in het zwembad van Beveren, de nieuwe leiding werd gedoopt en het bivak werd afgesloten met een gezellig kampvuur waarbij er wat liedjes werden gezongen. Alle leden en leiding hebben weer met volle teugen genoten van het voorbije bivak en iedereen kijkt al uit naar de startdag op 14 september.

Voor alle foto’s van bivak en avonturen door het jaar kan je ons altijd volgen op onze facebookpagina of neem een kijkje op onze website!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio