Dominic Thiem verrassend onderuit in Hamburg, Belgen bereiken finale in Gstaad

Print
Dominic Thiem verrassend onderuit in Hamburg, Belgen bereiken finale in Gstaad

Teleurstelling bij Dominic Thiem, de topfavoriet in Hamburg. Foto: Photo News

Het Oostenrijkse topreekshoofd Dominic Thiem (ATP 4) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Duitse Hamburg. Tegen Andrey Rublev, 74 plaatsen lager op de wereldranglijst, ging Thiem onderuit. De Belgen Sander Gille en Joran Vliegen

In de kwartfinales ging Dominic Thiem (ATP 4) er in twee sets uit tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 78): 7-6 (7/3) en 7-6 (7/5). Een verrassende nederlaag voor de 25-jarige Thiem, finalist in de laatste twee edities van Roland Garros en daarmee een gravelspecialist, de ondergrond waarop hij negen van zijn in totaal dertien ATP-titels won.

Gille en Vliegen staan opnieuw in de finale

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich vrijdag geplaatst voor de dubbelfinale op het ATP-toernooi in het Zwitserse Gstaad. De Limburgers, het vierde reekshoofd, rekenden in hun halve eindstrijd na één uur en tien minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-4) af met de Zwitsers Marc-Andrea Hüsler en Jakub Paul.

Gille en Vliegen zijn duidelijk in topvorm. Vorig weekend gingen ze al met de eindzege in het dubbelspel aan de haal in het Zweedse Båstad. Dat was voor het paar de eerste winst van een ATP-toernooi.

In de finale in Gstaad wacht een confrontatie met de Oostenrijks-Slovaakse tandem Philipp Oswald/Filip Polasek. Het tweetal verloor op weg naar de finale nog geen set en versloeg in de halve finale met gemak het Argentijnse duo Guillermo Duran/Andres Molteni, het derde reekshoofd.