Yellow Tigers verliezen ook tweede wedstrijd op Governer Cup, Polen is te sterk

Print
Yellow Tigers verliezen ook tweede wedstrijd op Governer Cup, Polen is te sterk

De Yellow Tigers verloren van Polen en Rusland. Foto: BELGA

De Belgische volleybalvrouwen hebben donderdag in het Russische Kaliningrad hun tweede wedstrijd op het vriendschappelijke vierlandentoernooi, de Governer Cup, verloren. Polen was met 3-0 (26-24, 25-21 en 25-20) te sterk. Eerder verloren de Tigers al van gastland Rusland met 3-1.

Vrijdag staat het laatste duel van de Governer Cup op het programma. De Yellow Tigers spelen dan tegen Duitsland. De Belgische volleybalvrouwen bereiden zich voor op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië. Daar zijn Kenia, Nederland en gastland Italië de tegenstanders.

Nadien volgt al snel het EK (van 23 augustus tot en met 8 september). Daar werd een groep geloot met Polen, Italië, Oekraïne, Portugal en Slovenië. De Tigers werken hun eerste ronde van het EK af in het Poolse Lodz. Voor de eerste keer nemen 24 landen aan het Europees kampioenschap deel, dat georganiseerd wordt in Turkije, Polen, Slovakije en Hongarije.

België speelde met de volgende namen: Van de Vyver, Herbots, Van Gestel, Sobolska, Janssens, Grobelna, Goliat, Strumilo, Stragier, Van Sas. Guilliams en Valkenborg waren de libero’s.