CEO: “Boeing zou productie 737 MAX tijdelijk kunnen stilleggen”

Print
CEO: “Boeing zou productie 737 MAX tijdelijk kunnen stilleggen”

Foto: EPA-EFE

Het is mogelijk dat Boeing de productie van zijn 737 MAX tijdelijk stopzet, als het toestel langer dan verwacht aan de grond zou moeten blijven. Dat verklaarde Boeing-topman Dennis Muilenburg woensdag, in een conference call bij de voorstelling van de kwartaalresultaten. Die lieten al een recordverlies van bijna 3 miljard dollar zien en de vrees bestaat dat de kosten nog zullen oplopen.

“Als onze inschatting van de heropstart van de 737 MAX zou wijzigen, dan zouden we de bijkomende productie kunnen verminderen of andere opties nemen zoals het tijdelijk stilleggen van de productie”, zei de CEO.

Boeing verklaarde eerder nog te verwachten dat het toestel, dat wereldwijd sinds maart aan de grond staat na twee dodelijke crashes, tegen het begin van het vierde kwartaal weer in de lucht mag, na groen licht van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Maar woensdag hield de vliegtuigbouwer zich meer op de vlakte. Het is aan de luchtvaartautoriteiten om een datum vast te leggen, klonk het. “We staan in voortdurend contact. Het is een dynamisch proces”, aldus Muilenburg. Volgens hem wordt er ook wekelijks contact gehouden met de luchtvaartmaatschappijen waarvan toestellen nu aan de grond staan.