Lokeren trekt Ivoriaan Lamine N’Dao aan, Killian Overmeire en Davino Verhulst verlengen

Print
Lokeren trekt Ivoriaan Lamine N’Dao aan, Killian Overmeire en Davino Verhulst verlengen

Lamine N’Dao showt zijn shirt in het Daknamstadion.

Sporting Lokeren heeft zich versterkt met de Ivoriaan Lamine N’Dao. De 26-jarige middenvelder was transfervrij sinds zijn contract bij ASEC Mimosas begin deze maand niet verlengd werd, zo maakte de 1B-club woensdag bekend.

“Hij kon naar verschillende topclubs, maar verkoos toch een avontuur bij Sporting Lokeren”, vertelde voorzitter Louis de Vries over de middenvelder die sinds 2016 terug in zijn geboorteland voetbalde. “Wij hopen dus ook om hem hier een paar jaar te houden.”

N’Dao begon zijn profcarrière bij het Portugese CD Santa Clara, dat hem verkocht aan het Cypriotische Doxa Katokopias. Via een terugkeer naar zijn thuisland bij Kokumbo FC leek N’Dao zijn voetbalcarrière te kunnen herlanceren bij Evian TG totdat hij zijn kruisband afscheurde. De verdedigend middenvelder keerde terug naar Ivoorkust waar hij landskampioen werd met ASEC Mimosas. Met de Ivoriaanse club speelde hij afgelopen seizoen zeven wedstrijden in de Afrikaanse Champions League.

Overmeire en Verhulst verlengen hun contracten

Nog meer contractnieuws uit Lokeren. Sterkhouders Killian Overmeire en Davino Verhulst blijven langer onder contract in Oost-Vlaanderen. De 33-jarige Overmeire begint aan zijn zeventiende seizoen bij het eerste elftal van Lokeren en tekent een contract tot 2021. Doelman Verhulst tekent voor vier jaar bij de gedegradeerde club. De keeper zag concurrent Ortwin De Wolf eerder deze transfermercato vertrekken naar Eupen.

Lokeren trekt Ivoriaan Lamine N’Dao aan, Killian Overmeire en Davino Verhulst verlengen
Aanvoerder Killian Overmeire tekende voor zijn achttiende en negentiende seizoen op Daknam. Foto: EWT