PSV gaat in slotfase voorbij FC Basel in voorronde Champions League, Antwerp heeft nog geen zicht op tegenstander

Print
PSV gaat in slotfase voorbij FC Basel in voorronde Champions League, Antwerp heeft nog geen zicht op tegenstander

Foto: AFP

PSV heeft in haar heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League een zwaarbevochten zege behaald. Met dank aan late doelpunten van Sam Lammers (88e minuut) en Donyell Malen (in de blessuretijd) won de ploeg van coach Mark van Bommel alsnog van FC Basel: 3-2.

De Portugese aanwinst Bruma opende in de veertiende minuut de score voor PSV, dat vooral voor rust veel sterker was. Toch kwamen de bezoekers uit Zwitserland in de slotfase van de eerste helft op gelijke hoogte. Albian Ajeti kon scoren omdat hij te veel ruimte kreeg van de van Hertha BSC teruggekeerde Derrick Luckassen.

Omar Alderete kopte Basel in de tachtigste minuut op voorsprong (1-2). Invaller Lammers en Malen voorkwamen in de slotminuten dat PSV volgende week met een nederlaag naar Zwitserland moet.

Als PSV het tweeluik met Basel tot een goed einde brengt, dan wacht een dubbele ontmoeting met LASK Linz in de derde voorronde van de Champions League. Lukt dat niet, dan belandt PSV in de derde voorronde van de Europa League.

Mogelijke tegenstanders van Antwerp houden elkaar in evenwicht

De heenwedstrijd tussen Viktoria Pilsen en Olympiakos in de tweede voorronde van de Champions League is dinsdagavond in Tsjechië op een doelpuntenloos gelijkspel (0-0) geëindigd. De terugwedstrijd vindt volgende week op dinsdag 30 juli plaats in het Griekse Piraeus. Bij Pilsen speelde aanvoerder Patrick Hrosovsky, die door Racing Genk werd gecontracteerd en de club in eind augustus zal vervoegen, de hele wedstrijd.

De winnaar van het duel neemt het in de derde voorronde op tegen het Turkse Basaksehir. Wie van beide clubs afvalt, wordt opgevist in de Europa League en neemt het daarin in de derde voorronde op tegen Antwerp. De wedstrijden in de derde voorronde worden gespeeld op 8 en 15 augustus. De Great Old voetbalt zijn volledige Europese kwalificatie in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.