Laatste uit Ruiselede ontsnapte gevangene weer opgepakt

Print
Laatste uit Ruiselede ontsnapte gevangene weer opgepakt

Foto: BELGA

Een gevangene die twee weken geleden ontsnapte uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, is zaterdag gevat. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. De man is overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling.

Lees ook. Twee van de drie ontsnapte gevangenen zijn vanochtend opgepakt in Rotterdam

Het gaat om een gedetineerde die twee weken geleden uit het douchecomplex van de gevangenis van Ruiselede is ontsnapt, weet Het Nieuwsblad. In totaal ontsnapten de voorbije twee weken vier gedetineerden uit de instelling..

De man werd afgelopen zaterdag opgepakt, bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen aan Belga. Hij werd overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling en verblijft dus niet meer in Ruiselede. Gevangeniswezen geeft geen details over de omstandigheden van de arrestatie. Volgens de VRT hield de man zich schuil bij een vriendin in Affligem en werd hij overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Sinds begin dit jaar zijn er al zes gedetineerden ontsnapt uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, dat een halfopen regime hanteert. De gevangenis is daarom bedoeld voor gedetineerden die in principe niet vluchtgevaarlijk zijn. Het gaat ook steeds om mensen die op een zucht van vrijlating staan.

Lees ook. Ontsnappen uit gevangenis wordt strafbaar