Belgische vrouw (25) en peuter (2) omgekomen bij zwaar ongeval Alicante

Print
Belgische vrouw (25) en peuter (2) omgekomen bij zwaar ongeval Alicante

(genrebeeld) Foto: shutterstock

Een zwaar ongeval in Alicante in Spanje heeft het leven gekost aan twee Belgen: een jonge vrouw van 25 en een peuter van 2. Ook een 61-jarige Nederlander kwam om het leven bij het ongeval. Dat bevestigt de Guardia Civil van Alicante aan onze redactie.

Zondagnamiddag raakten twee personenwagens, met Nederlandse en Belgische nummerplaten, betrokken bij een zwaar verkeersongeval ter hoogte van de kruising tussen snelwegen AP-7 en A-70 in El Campello, in de Spaanse provincie Alicante. Daarbij kwamen drie personen om het leven: een 61-jarige Nederlander, een 25-jarige Belgische vrouw en een 2-jarige peuter.

De identificatie verloopt moeizaam omdat de inzittenden geen identiteitsbewijzen bij zich hadden. Drie anderen raakten gewond en werden door de hulpdiensten met helikopters en ambulances overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval werd de weg een tijdlang afgesloten met lange files tot gevolg. De plaatselijke autoriteiten hadden drie uur nodig om de weg opnieuw vrij te maken. Wat het ongeval precies veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk, aldus de lokale politie.