Chiro Boxberg op bivak

Print

Boxbergheide

Genk - Het gebeurt niet alle zondagen dat de kerken vol zitten in Genk, maar op 21 juli was dat wel het geval in Boxbergheide. Daar startte voor de jongens en de meisjes van Chiro Boxberg het jaarlijks bivak met een eucharistieviering. Familie en vrienden kwamen hen uitwuiven.

De chiromeisjes en -jongens van Boxbergheide gaan jaarlijks op bivak van 21 tot 31 juli, dat is een traditie. Dit jaar trekken de jongens naar het domein De Waterval in Retie terwijl de meisjes tien dagen verblijven op een leuke bivakplaats in Ham. Er gaan ditmaal bijna tachtig jongens en zo'n negentig meisjes mee.

Het is eveneens een traditie dat de jongeren op de vertrekdag zelf een misviering verzorgen. Dit jaar stond die in het teken van de zon. Een bivak is niet alleen heerlijk spelen, eten en slapen, maar er ook zijn voor elkaar, altijd vriendelijk en opgewekt. Na de misviering volgde het afscheid van de ouders. De oudste meisjes en jongens stapten op de fiets, de jongsten werden gebracht.

Nu is het voor de jongens en de meisjes uitkijken naar de bezoekdag, dat is op zondag 28 juli voor de jongens en op dinsdag 30 juli voor de meisjes. Dat ze zich intussen niet zullen vervelenn staat nu al vast.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio