Neos Dilsen-Stokkem op uitstap naar Brussel

Print
Neos Dilsen-Stokkem op uitstap naar Brussel

Foto: Piet Gonissen

Dilsen-Stokkem - Na hun daguitstappen naar Aken en ’s Hertogenbosch brachten de Neos-leden van Dilsen-Stokkem nu een bezoek aan onze hoofdstad Brussel.

Gelukkig koos Neos voor deze uitstap tijdens de vakantieperiode, waardoor de reizigers weinig last van files hadden. Rond half tien werden ze verwacht in brasserie Le Roy d’ Espagne met prachtig zich op de Grote Markt. Een ontbijtkoek en een croissant met een tas koffie was hier wel welkom.

Daarna werden de Neos-leden opgepikt door twee Nederlandstalige stadsgidsen die samen met hen een wandeling van ongeveer twee uur maakten door het historisch hart van Brussel. Zo wandelden ze langs de Kunstberg, het Koningsplein, de kathedraal Sint-Michiel en Sint-Goedele en de St-Hubertusgalerij. Ook de vele parlementen en ambtswoningen die de stad rijk is, werden aangedaan. Manneke Pis kon dan natuurlijk ook niet ontbreken op dit traject. De rondleiding werd afgesloten op de Grote Markt bij brasserie Le Roy d’ Espagne, waar de leden tijd maakten voor een stevige maaltijd.

Hun middagdutje moesten ze dan maar overslaan, want rond twee uur vertrokken de leden met hun bus voor een rondrit door Brussel en omgeving, eveneens met een Nederlandstalige gids. Ook waren er enkele tussenstops voorzien, zoals aan het atomium. Om half vijf was het dan tijd om deze boeiende stad te verlaten en via een tussenstop in de buurt van Leuven richting Dilsen-Stokkem terug te keren. Het was weerom een mooie uitstap en dat hadden de leden dan vooral te danken aan de goede voorbereiding van hun reisverantwoordelijke Nik Venken en aan het goede weer.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio