Festivalganger Tomorrowland overleden in ziekenhuis

Print
Festivalganger Tomorrowland overleden in ziekenhuis

Themabeeld. Foto: Geert Van de Velde

Een 27-jarige festivalganger is op de eerste festivaldag van Tomorrowland overleden. De man was vrijdagavond onwel geworden en werd gereanimeerd, maar bezweek in het ziekenhuis. De festivalorganisatie bevestigt het overlijden.

De man raakte rond 21.45u onwel op de heuvel voor de vipzone. Hij kreeg snel eerste zorgen toegediend en werd naar het UZA overgebracht, maar daar overleed hij.

“Het is heel erg jammer dat zoiets op een eerste festivaldag moet gebeuren. Tomorrowland betreurt het voorval en wil zijn medeleven betuigen met alle familie en vrienden”, aldus woordvoerder Debby Wilmsen.

Het parket is een onderzoek gestart. “Het Antwerpse parket onderzoekt het overlijden van een jongeman van 27 jaar uit India die onwel geworden is op Tomorrowland en later kwam te overlijden in het UZA”, zo bevestigt Stéphanie Chomé van het parket.

Over de doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid.

Zeven festivalgangers afgevoerd

Er werden vrijdag in totaal zeven festivalgangers naar het UZ Antwerpen gebracht. Vier van hen, waaronder de overleden Indiër, belandden op intensieve zorg en brachten daar de nacht door. Twee van hen mogen zaterdag naar huis, een andere is er nog steeds erg aan toe. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Evita Bonné, de woordvoerder van het ziekenhuis, raadt de bezoekers van het festival aan om hulp te vragen wanneer dat nodig is. “Er zijn meerdere zorgverleners en teams op het terrein aanwezig”, aldus Bonné. “Als mensen hulp nodig denken te hebben of denken dat vrienden hulp nodig hebben, mogen ze niet aarzelen om die mensen aan te spreken. Zij weten perfect wat ze moeten doen.”

Vorig jaar twee doden

Vorig jaar overleden twee vrouwen enkele dagen na Tomorrowland. Die overlijdens waren het gevolg van overmatig watergebruik na de inname van xtc, zo bleek na onderzoek.

Vrijdag werd de vijftiende editie van Tomorrowland op gang gedraaid door Carl Cox. Alle tickets voor de twee weekends van het dancefestival in De Schorre in Boom waren ook dit jaar razendsnel uitverkocht. Er worden in totaal 400.000 bezoekers verwacht.

LEES OOK. Toxicoloog na twee sterfgevallen op Tomorrowland: “Te veel water drinken kan dodelijk zijn”