Animo neemt Sinterklaasfilm op... in de zomer

Print
Animo neemt Sinterklaasfilm op... in de zomer

Foto: Jef Gabriels

Genk - Wie denkt dat de Sint en zijn Pieten alleen begin december werken, heeft het verkeerd. Zo heeft de Genkse Sinterklaasvereniging Animo tot voor enkele dagen keihard gewerkt aan haar nieuwe film 'De Pietenschool'. Nu gaat de riem er even af.

De Genkse Sinterklaasvereniging 'Animo' bestaat al 35 jaar. De meer dan vijftigkoppige groep maakt familie- en kindervoorstellingen rond de figuur van Sinterklaas, maar ze wil ook de traditie van Driekoningen op een stijlvolle manier in ere houden. Aan de voorbereiding en de uitvoering van dit alles wordt het jaar rond gewerkt.

Dit jaar was het echter extra druk. De enthousiaste groep werkte - midden in de zomer - de laatste draaidagen af van een nieuwe Sinterklaasfilm 'De Pietenschool'. Deze film wordt in november met live animatie, zang en dans vertoond in de Limburgse Euroscoopzalen.

De vzw Animo vierde haar 35-jarig bestaan en het afwerken van de film enkele weken geleden met een groot feest. Nu dat werk en het feest achter de rug zijn, genieten de Pieten van een welverdiende vakantie in Spanje. Over de film volgt er meer nieuws zodra de Sint weer in het land is, maar dat zal nog enkele maanden duren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio