Jonge amazone uit Hamme overleden na trap van paard

Print
Jonge amazone uit Hamme overleden na trap van paard

Foto: rr

Sarra Van Avermaet (21) uit Hamme, die vorig weekend tijdens een jumping gewond raakte, is overleden. Dat meldt de Hippische regionale Oost-Vlaanderen op haar Facebookpagina. De vrouw kreeg een trap van een jong paard in het gezicht en verloor het bewustzijn.

Van Avermaet nam vorig weekend deel aan de regionale wedstrijd Stal Hulsterlo. Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Het gaat alleszins om een ongeval waarbij een jong paard haar recht in het gezicht raakte. Wellicht nadat het paard ten val was gekomen.

De hulpdiensten brachten de zwaargewonde vrouw naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Haar toestand werd vanaf het begin kritiek genoemd. Donderdag is ze overleden.

Sarra was ondanks haar jonge leeftijd een ervaren amazone die voornamelijk jonge paarden onder het zadel had. Ze werkte sinds twee weken ook voltijds voor de Vlaamse Liga Paardensport, waar ze verantwoordelijk was voor de organisatie van ponykampen voor kinderen.

Ze groeide als het ware op tussen de paarden. Ook haar ouders Jurgen en Linda zitten in de paardensport. Net als haar grootvader Gerry. Ook haar vriend, waar ze sinds kort mee samenwoonde, is een echte paardenliefhebber.

Spijtig ongeval

De Hippische regionale Oost-Vlaanderen (HROV) betuigt op haar Facebookpagina haar medeleven met de familie en vrienden van de jonge vrouw.

Glenn Maes, al 20 jaar voorzitter van de Oost-Vlaamse federatie en 10 jaar ondervoorzitter van VLP (Vlaamse Liga Paardensport), is zwaar aangeslagen.

“In heel mijn loopbaan maakte ik het nog maar twee keer mee dat een meisje onder haar paard terechtkwam na een val. Een spijtig ongeval. Niemand valt hier iets te verwijten. Alle veiligheidsmaatregelen waren aanwezig op de wedstrijd. De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse. Maar de verwondingen waren blijkbaar te ernstig.”