Lewis Hamilton op weg om Michael Schumacher te overtreffen?

Print
Lewis Hamilton op weg om Michael Schumacher te overtreffen?

Lewis Hamilton viert zijn overwinning tijdens de Britse GP Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft het volgens Mercedes-baas Toto Wolff in zich om de meest succesvolle F1-piloot ooit te worden, al is er nog wel een lange weg af te leggen.

In het F1-kampioenschap bouwt Lewis Hamilton zijn voorsprong stelselmatig uit en lijkt alleen zijn teamgenoot Valtteri Bottas dit jaar nog een bedreiging te kunnen vormen. De Fin staat ondertussen wel al 39 punten achter op Hamilton.

Lewis Hamilton lijkt dan ook op weg naar zijn zesde F1-wereldtitel. Daarmee zou hij op slechts één titel van het legendarische record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher komen.  

Het record van het meeste aantal poleposities ooit heeft Hamilton al, 86 om precies te zijn. Ook wat het meeste aantal podiumplaatsen betreft, lijkt Hamilton op weg om het record van Michael Schumacher met 155 stuks te verbreken. Na zijn overwinning in Silverstone staat de teller bij Hamilton immers al op 143.

Volgens sommigen heeft Hamilton het echter te eenvoudig omdat hij al jaren voor het 'te kloppen team' rijdt dat de F1 jarenlang domineert. Mercedes-baas Toto Wolff meent echter dat niet alleen de wagen telt.

"Als je zo getalenteerd bent zoals hem, en zo enorm hard werkt als hem, en je vervolgens het team vervoegt dat de benchmark vormt, dan heb je een mooie basis om succesvol te zijn en resultaten te behalen", aldus Wolff over wat Hamilton tot dusver heeft bereikt.

Wat het evenaren van Michael Schumacher betreft, meent Wolff dat Hamilton goed op weg is, maar dat er nog heel wat dient te gebeuren.

"Maar om te bereiken wat Michael heeft bereikt, de beste F1-piloot tot dusver, is er nog een weg af te leggen. Hij bevindt zich op een compleet ander niveau dan eender wie."

"Maar Hamilton zit op de goede weg en er zullen nog meer overwinningen en titels behaald moeten worden om Michael te evenaren", besloot de Mercedes-baas.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: