Ruslan Malinovskyi ruilt KRC Genk voor Atalanta Bergamo

Print

Ruslan Malinovskyi ruilt KRC Genk voor Atalanta Bergamo. Volgens Italiaanse media betaalt de club uit de Serie A zo’n 13 miljoen euro plus bonussen.

LEES OOK. Roksana neemt afscheid van Genk-fans: “Limburg is onze tweede thuis”

Malinovskyi had al langer zijn zinnen gezet op een avontuur in de Serie A. De voorbije weken toonden voornamelijk Sampdoria van onze landgenoot Dennis Praet en Atalanta Bergamo concrete interesse. Uiteindelijk trekt dus Atalanta, dat eerder al Timothy Castagne wegplukte bij Genk, aan het langste eind. De concrete Italiaanse interesse zorgde er ook voor dat Malinovskyi door Felice Mazzu niet werd geselecteerd voor de zomerstage in het Nederlandse Horst en individueel bleef verder trainen in Genk.

De middenvelder belandde in de winter van 2016 in de Luminus Arena. KRC Genk leende hem eerst 18 maanden van Shakhtar Donetsk, alvorens het hem definitief overnam. Vorige zomer brak Racing zijn contract open tot de zomer van 2022. In totaal speelde Malinovskyi 135 wedstrijden in het blauw-witte shirt. Hij was daarin goed voor 30 doelpunten en 32 assists en maakte vooral furore met zijn fenomenale traptechniek.

Malinovskyi zal net als in Genk met het rugnummer 18 spelen. Zijn nieuwe club is ook actief in de groepsfase van de Champions League.