La Gelateria organiseert zwanenbabyborrel

Print
Maasmechelen - Op zaterdag 13 juli organiseerde Fenneke Raeven uit Maasmechelen een zwanenbabyborrel naar aanleiding van de vier geboren zwaantjes aan haar ijskar.

Al drie jaar staat La Gelateria (vader Jan-Hubert Raeven ijsbereider en dochter Fenneke Raeven uitbaatster van de ijskar) in de zomerweekenden langs het kanaal (knooppunt 57) in Maasmechelen met haar ijskar, waar ze ambachtelijk bereid roomijs van verse koemelk verkoopt.

Vorig jaar zat er kort aan haar ijskar een koppel zwanen, op een bepaald moment hadden ze een nest gemaakt en hadden ze er eitjes gelegd maar helaas, iemand heeft op een bepaald ogenblik de eieren gestolen.

Dit jaar zaten ze er weer en hadden ze ook weer eitjes gelegd (5 stuks). Nu was er Carlo, hij ging iedere dag een paar keer kijken naar de zwanen en ging hen ook voederen. Zo kreeg hij een speciale band met hen. Hij heeft zelfs de kleine zwaantjes zien geboren worden. Helaas zijn er maar vier van de vijf uitgekomen. Hij weet niet wat er met het ene ei is gebeurd, misschien is het ei uit het nest gevallen en zo in het kanaal beland. Ondertussen zijn de zwaantjes al twee weken oud en zwemmen ze lustig rond op het kanaal. Daar er toch wat belangstelling was voor de zwaantjes, had Fenneke Raeven het gekke maar zeker leuke idee om een zwanenbabyborrel te houden aan haar ijskar langs het kanaal. Er was heel wat volk afgezakt naar het kanaal, waar iedereen dan ook een attentie kreeg. Er was zelfs een koppel met klein kindje langsgekomen met als cadeau "de roze doos". Hierin zaten brood (gistvrij), een tutje en nog een paar andere dingen voor de zwaantjes. Ze hebben Carlo benoemd tot peter van de zwaantjes, aangezien hij er heel veel tijd in heeft gestoken om alles te volgen en voor ze te zorgen tijdens de hele broedperiode. Hij kon het dan ook niet laten om ze het cadeautje (brood) dan ook te gaan geven. Het was een zeer leuk en gezellig initiatief van Fenneke.

Op 11 augustus heeft La Gelateria nog iets leuks in petto: houd de Facebookpagina in de gaten of kom gewoon af.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio