Genoelselderen in beeld doorheen de jaren

Print
Genoelselderen in beeld doorheen de jaren

Foto: Miet Debay

Genoelselderen

Riemst - Op 1, 2 en 3 november zal in Genoelselderen een foto- en filmtentoonstelling plaatsvinden in het Sint-Maartenshof.

Het is de bedoeling om het rijke familiale en verenigingsleven van het dorp in beeld te brengen. De tentoonstelling krijgt de titel “Van Hei tot Broek” mee en verwijst naar een oude volksbenaming van de – toenmalige – twee uiterste straten van Genoels: Heistraat en Broekstraat.
Deze tentoonstelling handelt over het dorpsleven in de jaren 1900 tot 2000, met als blikvangers het bloeiende verenigingsleven (KVLV, KWB, Ziekenzorg, Duivenclub, Toneelkring Sint-Martinus, KFC Hesbania Genoelselderen …) en tradities zoals het Sint-Mattevuur, Appelen Heilen, carnaval…
Ondertussen is ook al een besloten facebookgroep opgericht waar regelmatig leuke beelden en info worden gepost (groepsnaam “Van Hei tot Broek, Genoelselderen in beeld!”).
Heeft u nog oude foto’s, dia’s of films uit het dorpsleven van Genoelselderen van toen ter beschikking? Meld dit dan via sintmaartenshof@gmail.com en dan kan het gekopieerd/gedigitaliseerd worden en zullen de originelen uiteraard aan u terugbezorgd worden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio