Nieuwe schans op Kattevennen krijgt vorm

Print
Nieuwe schans op Kattevennen krijgt vorm

Foto: Jef Gabriels

Kattevenne-Molenblook

Genk - Begin maart startte de aannemer op Kattevennen met de bouw van een dry slope, een oefenpiste voor snowboarders. Intussen zijn de werken flink opgeschoten en de schansen krijgen vorm.

Op de plek waar de oude skipiste van Kattevennen er de laatste jaren nogal verwaarloosd bij lag besliste Sport Vlaanderen een zogenaamde state-of-the-art dry-slope te bouwen. Het worden twee pistes, een grote en een kleine, respectievelijk 20 en 30 meter hoog, allebei met matten zodat men niet afhankelijke is van het weer. De beide pistes worden uitgerust met een groot luchtkussen waardoor de freestylers veilig kunnen landen. Bovenop komt een platform waar toeschouwers de duizelingwekkende jumps van dichtbij kunnen volgen.

Het is een vrij uniek project in de wereld, want momenteel zijn er slechts vijf dergelijke pistes, één in Canada, één in de VS, één in Japan en twee in Europa, waarvan maar één echt op het niveau van topsporters.

Sport Vlaanderen nam meerdere studiebureaus onder de arm, want men wil dat het effectief een toplocatie wordt. De werken worden uitgevoerd door aannemer bcs Swinnen en schieten behoorlijk op. De Vlaamse snowboarders hopen dat tegen het einde van het jaar hun ideale oefenplek zal klaar zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio