Opnieuw buurtfeest en nu ook burgerpreventie in de Gracht

Print

Boxbergheide

Genk - In de tachtiger en de negentiger jaren was het buurtfeest van de Craenevenne een ware traditie. De bewoners van deze buurt nemen de draad terug op. En ze werken ook aan een buurtinformatienetwerk.

Van 1982 tot 1994 was het buurtfeest van de Craenevenne telkens een geweldige gebeurtenis. Vanaf dat jaar viel de traditie echter stil. Nu, vijfentwintig jaar later, neemt een nieuw comité de draad terug op voor het wijkgedeelte Gracht, zij het voorlopig in een meer bescheiden vorm, maar met tal van randactiviteiten.
Zo werd het vernieuwde bankcontact, een leuke rustplaats voor fietsers langs de fietsroute opnieuw in gebruik genomen. Het is een plek met een salon, een zitplaats, 'muurbekledingen' en zelfs een piano, allemaal in openlucht.
Tevens werd een whats appgroep burgerpreventie opgericht onder de naam De Gracht. De bedoeling is de veiligheid in de buurt te verhogen. De overheid zal binnenkort aan de rand van de buurt de waarschuwingsborden plaatsen.
Er uiteraard werd er ook voor het eerst sinds jaren een echt buurtfeest georganiseerd met eten en drinken, krijttekenen voor de kinderen en met een muzikale omlijsting, allemaal in het teken van Vlaanderen Feest. Jong en oud waren er graag bij: de jongste deelnemer was 5 weken, de oudste 88 jaar...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio